Please update your Flash Player to view content.

Easy Folder Listing

Juulke

juulke2013

 

Op 19 maart 1984 wordt de derde zoon van Frans Schuermans en Gina Becker geboren. De jongen mag Kristof heten, genoemd naar de vader van Gina, Christiaan. Kristof heeft nog 2 oudere broers: Pascal en Freddy. Samen vormen ze een hechte carnavalsfamilie. Mama Gina was en is nog steeds lid van KV De Pechvogels uit Rekem. Kristof's peter, Gielke Beckers, mocht al 2x prins carnaval zijn. Broer Pascal was al eens jeugdprins van Rekem.

Het gezin woont in de wijk Hangveld te Rekem. Al snel hadden de buren door dat Kristof graag de show steelt. Elke zaterdagmorgen heeft hij de radio loeihard staan en zingt hij mee met alle nummers uit de Vlaamse Top 10, dat toen nog op op Radio 2 werd uitgezonden.

Dit talent zagen ook de leerkrachten uit de gemeentelijke basisschool van Rekem en zij adviseren de ouders van kristof om hem na de lagere school naar een kunstschool te sturen. Maar dat zien vader en moeder niet zitten en sturen Kristof naar KTA Alicebourg te Lanaken.

Al zijn oude klasgenoten en vriendjes gingen naar andere scholen, zodat Kristof de eerste dagen wat verloren loopt en eigenlijk liever naar een andere school wil gaan. Maar de ouders van Kristof houden vol en na enkele weken blijkt Kristof dan toch gesetteld in zijn nieuwe school. Hij maakt ook hier weer nieuwe vrienden. Uiteindelijk kan Kristof terugkijken op een fantastische periode op zijn middelbare school, waar hij in 2002 afstudeerde in de richting Menswetenschappen.

In het weekend ging Kristof graag naar alle fuiven in de buurt, maar vooral de carnavalsbals schuimde hij elk weekend af. Het is daar dat Kristof de naam "Juulke" gekregen heeft. Het begon allemaal op 16-jarige leeftijd met "Het Puumelke", een hit van JP Brikske (origineel van W. Nakken) dat Kristof op elk bal op het podium bracht. Op den duur merkte ook de populaire carnavalsartiest Thei van Thei & Compenei Kristof op. En misschien tot vervelends toe, elk weekend vroeg Kristof of hij mee naar boven mocht komen. Het moet gezegd: steeds na véle glazen bier...

Kristof moet na de middelbare school een verdere studierichting kiezen. Hij kiest samen met enkele medestudenten voor de lerarenopleiding. Het lanterfanten en het speelse dat nog altijd een beetje in Kristof zat, maken dat hij volledig gebuisd is en er op het einde van dat jaar de brui aan geeft.

Maar misschien was er wel een andere reden voor het feit dat hij zwaar gebuisd was...

In november 2002, op 18-jarige leeftijd, wordt Kristof immers door de Brikkebekkers verkozen tot de 39e prins carnaval van Rekem. Een FAN-TAS-TISCHE periode voor Kristof én (maar dat wisten we toen nog niet) het begin van zijn zangcarrière.
Dat kwam zo: elk jaar nemen de Brikkebekkers een carnavalsnummer op. Kristof werd gevraagd om een nummer te schrijven voor de Brikkebekkers. Het eerste nummer "In Rèkem ès het fies" werd een mooi nummer voor de inwoners van Rekem. Het jaar erna mocht hij opnieuw een nummer schrijven. "Hela Ho" werd geschreven en dat sloeg in als een bom. Studiobaas Berti Moors zag meer mogelijkheden en vroeg Kristof nóg een nummer te schrijven. Samen met zijn toenmalige carnavalsgroep "KV De Drankörgels" schreef hij "Gank mer weg". Ook dit nummer werd een hit en de rest... is geschiedenis [ lees verder ]

Online

We hebben 81 gasten en geen leden online

Bezoekers

2871171
Vandaag
Gisteren
Deze week
Deze maand
Totaal
3778
7112
10890
18860
2871171

Your IP: 3.226.245.48
Server Time: 2020-08-03 17:24:46