Please update your Flash Player to view content.

Easy Folder Listing

4. Carnavalszitting Za 23-11-13

4-zitting-231113

Assers Carnavalsbeeld A33 onthuld

Ingestuurd door Patrick Vanstipelen

Ter gelegenheid van het 33-jarig bestaan van de carnavalsvereniging de Orde der Asserbakken werd er een beeld van de carnaval onthuld. “A33” zoals het nieuwe beeld genoemd werd, staat op het gemeenteplein voor het politiekantoor.

De A verwijst naar Asserbakken, As, Alaaf en 33 naar het jubileum van de vereniging, namelijk 33 jaar. Maar de titel is ook een vette knipoog naar het kunstencentrum Z33 in Hasselt. Wat ze in de provinciehoofstad doen, kan men in As ook en zelfs beter want met de A zitten men vooraan in het alfabet.

Het beeld A33 spreekt voor zich en laat de toeschouwer inleven in de wereld van carnaval, verbroedering, ironie en onbezorgd feestvieren.

Het beeld werd onthuld door Burgemeester Miel Craeghs en Schepen van cultuur Kathleen De Cleene. De goede traditie geldt dat elk beeld een peter en een meter heeft. Deze eer viel te beurt aan Véronique Wijnands als meter en Danny Hoogmartens als peter. Op hun rust de zware taak om altijd en overal dit beeld de bewaken en te omringen met alle mogelijke goede zorgen.

Dit nieuwe carnavalsbeeld is een van de zeventien beelden in de beeldenroute in de gemeente As en werd ontworpen en vervaardigd door Julia Berger. Het bestaat uit een grote groen-gele A en een bronzen carnavalsclown die het beeldmerk is van de Asserbakken.

[ lees origineel ]

Guy I en Ine I jubileumprinsenpaar van Orde der Asserbakken

Ingestuurd door Patrick Vanstipelen

Zaterdagavond had de 33e internationale carnavalszitting plaats van de 33-jaar jubilerende Orde der Asserbakken in het Gemeenschapscentrum van As. Tijdens deze carnavaleske avond stonden verschillende artiesten op het programma die het beste van zichzelf gaven. Zo waren er de buutredenaars Rob Scheepers, Andy Marcelissen en Crit Coolen die op ieder z’n lachspieren werkte.

Voor de muzikale noot zorgde Erwin van ‘t Merretkoer uit Maastricht en de Shakin’ DJ’s. Tussendoor waren er nog kleurrijke optredens van de Sambagroep Los del Sol en het komische duo de Two Petjes.
Ook dit jaar was de Duitse verbroederingsvereniging KG Rot-Weiss uit Gemünd aanwezig met hun dreigestern. Traditiegetrouw zorgde ook zij voor een prachtig optreden.

Hoogtepunt van de avond was het optreden van de Vegder Diddel-Döppcher Tanzgarde uit Saint-Vith. De topact van de avond was natuurlijk het optreden van de Maastrichtse Fabrizio en Jacky Baggen.

Apotheose van de avond was de bekendmaking van het nieuwe prinsenpaar voor het seizoen 2013-2014.
Dit carnavalsseizoen zullen Guy I (Gijzen) en Ine I (Vaesen) de scepter over As zwaaien.

De 29e grote carnavalstoet doorheen de straten van As gaat dit jaar door op zondag 09 maart 2014.
Andere highlights zijn nog het Frühshoppen op zondag 16 februari 2014, de kinderstoet op vrijdag 28 februari 2014 en Ronde van As op zaterdag 08 maart 2014.

[ origineel ]

Online

We hebben 37 gasten en geen leden online

Bezoekers

2730829
Vandaag
Gisteren
Deze week
Deze maand
Totaal
730
2800
3530
13747
2730829

Your IP: 34.204.198.244
Server Time: 2020-07-06 08:17:30